MythTV.nl
8 December 2022, 17:34:01 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Klik hier voor een overzicht van de meest recente fourm postings.
Help mee te uit te groeien tot een noemenswaardige Nederlandse MythTV community en anderen ver te helpen met MythTV!

:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Newbie vraagjes.  (Read 6605 times)
jpuype
Newbie
*
Posts: 4


« on: 10 October 2007, 09:27:10 »

Beste MythTV.NL,

Ik ben momenteel mythDora proberen aan de praat te krijgen, en dat lukt best behoorlijk, er is eigenlijk manueel weinig te doen behalve het initialiseren van de tv-gids.

In mijn opstelling zitten 2 tv-tuners, met name een hauppauge pvr-350 en een pvr-500, en daarnaast een ATI Radeon 9200 met tv-out. De pvr-350 heeft een a/v out en mpeg-decoder on-board, maar kan enkel ofwel opnemen ofwel afspelen niet beiden tegelijkertijd.

1) Als ik beide kaarten wil gebruiken, moet de kabeldistributie dan open beiden aangesloten zijn, door middel van een coax-splitter of zo?
2) De bedoeling is dat ik van 2 programma's tergelijkertijd kan opnemen (pvr-500) en daarnaast live tv kan kijken
(geen probleem voor de pvr-350), of delayed tv.
Moet ik in dit laatste geval de tv-out van de radeon gebruiken ipv die van de pvr-350?
3) Iemand ervaring met die dekselse a/v van de pvr-350 aan de praat te krijgen?

Mvg,
Jurgen
Logged
Michel
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 111


« Reply #1 on: 10 October 2007, 13:01:32 »

Beste Jurgen,

Om je vragen puntsgewijs te beantwoorden:

1) Ja, de kabeldistributie moet op beiden aangesloten zijn. Dit kan inderdaad middels een splitter, maar gebruik daar bij voorkeur zo weinig mogelijk van, en als het niet anders kan (zoals in dit geval) adviseer ik je de betere kwaliteit stalen splitters.

2) Het is verstandiger om de PVR-350 enkel als tuner te gebruiken (plus misschien voor de afstandsbediening?), en een echte videokaart voor de TV-out. De videokaart die hebt liggen (ATI Radeon 9200) heeft wel TV-out connectoren, maar helaas is die kaart niet goed aan de praat te krijgen, omdat de combinatie van kaart+driver buggy is, zie de voorbeelden op http://moosy.blogspot.com/2007/01/ati-overlay-surface-tv-out.html

3) Op dit forum zijn al eerder vragen gesteld over "die dekselse a/v van de pvr-350". Ik heb daar nog niemand een pasklaar antwoord op zien geven, al begrijp ik van de engelsetalige MythTV.org wiki dat het wel redelijk aan de praat te krijgen moet zijn.

2+3) Mijn advies: ga naar de winkel, en koop voor een paar tientjes een passief gekoelde kaart met een NVidia GForce chipset erop. Die werken als een tierelier! En gebruik je PVR's gewoon als TV tuners, dan heb je er 3 in totaal wat ook gewoon moet werken.

Michel.

Logged
jpuype
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #2 on: 11 October 2007, 17:15:43 »

1) Ik heb me een coax amplifier gekocht met 3 uitgangen, ik veronderstel dat die het verlies van signaalsterkte door het splitten wel zal opvangen, en de 3de uitgang kan rechtstreeks naar de tv om niet te hoeven klooien met bekabeling als de htpc eens geen zin heeft.

2+3) Ik zal eerst eens zien of ik die radeon 9200 pro met die patch niet aan het werk krijg, ik heb 'gelukkig' nog een 32-bit system (Tyan moederbord met 2 1-Ghz P3 cpu's), maar ik vrees dat er geen compilers in de mythdora distributie zullen zitten. Sad
Als dat niet werkt dan zal ik eens zien welke videokaart er in mijn windows desktop steekt ... het is een pci kaart met 256mb op maar ik ken het merk niet uit het hoofd ... ik gebruik die machine eigenlijk zelden ....
Ik werk bijna altijd op mijn Fedora 7 server of mijn laptop als ik niet thuis ben.
Met wat geluk is het een nvidia en kan ik die kaart swappen met die van de htpc ... een hollandse oplossing Smiley (kost niets) Smiley

De reden dat ik de tv-out van de pvr-350 wou gebruiken is de hardware decoder om zo mijn  cpu's wat te sparen en de cpu tijd voor iets anders te kunnen gebruiken.
Dat en de bijhorende "a/v out -> scart"-kabel van de pvr-350 te kunnen gebruiken.
De pvr-350 als gewone tuner gebruiken  lijkt me gewoon zonde van het geld, had ik me beter een pvr-150 mce kunnen kopen voor een derde van het geld.

Mvg,
Jurgen
Logged
jpuype
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #3 on: 11 October 2007, 21:27:56 »

Voor de duidelijkheid, na verificatie ... in mijn winblows machine zit dus een Nvidia GeForce FX5500.
Logged
Michel
Administrator
Sr. Member
*****
Posts: 111


« Reply #4 on: 12 October 2007, 12:13:47 »

Dan zou ik lekker die FX5500 in je mediacenter stoppen, en daarmee verder gaan.

Technisch krijg je die PVR350 video output wel aan de praat, en het draait ook MPEG2 weergave met een enorm lage CPU belasting. Maar voor het overige werk is die TV-out op de PVR350 niet snel genoeg, omdat het over de zogenoemde 'framebuffer' driver draait; er zit dus geen enkele acceleratie in voor bijvoorbeeld OpenGL... dus mythmusic/mythweather/etc worden niet echt een feest op die output...

Michel
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!