MythTV.nl
16 October 2019, 15:09:20 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Klik hier voor een overzicht van de meest recente fourm postings.
Help mee te uit te groeien tot een noemenswaardige Nederlandse MythTV community en anderen ver te helpen met MythTV!

:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: mythdora zenders.  (Read 4833 times)
sjansen
Newbie
*
Posts: 6


« on: 30 July 2007, 16:58:22 »

Even voor de admin's. Ik weet niet of vragen over mythdora wel in deze map mag/hoort. Maar anders moet je het bericht maar even een schopje geven naar de juiste map.

Ik heb dus mythdora geinstalleerd en alles werkt alleen ben ik bij MCE 2005 gewend dat hij door mijn postcode en kabelmaatschappij de zenders automatisch instelt.
Bij mythdora krijg ik dit niet voor elkaar.
Hij geeft aan dat ik iets moet opstarten (weet zo even niet meer wat.) en daar achter moet ik de optie manual in toetsen.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn beknopte probleem.
Logged
WebMaster
Administrator
Newbie
*****
Posts: 9


« Reply #1 on: 30 July 2007, 17:41:10 »

Even voor de admin's. Ik weet niet of vragen over mythdora wel in deze map mag/hoort. Maar anders moet je het bericht maar even een schopje geven naar de juiste map.

Hoort niet in dit subboard thuis maar meer in de algemene. De subboards structuren moeten nog uitgebreid worden.
Logged
Mr_Gee
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #2 on: 31 July 2007, 17:04:15 »

Ik heb dus mythdora geinstalleerd en alles werkt alleen ben ik bij MCE 2005 gewend dat hij door mijn postcode en kabelmaatschappij de zenders automatisch instelt.
Bij mythdora krijg ik dit niet voor elkaar.
Hij geeft aan dat ik iets moet opstarten (weet zo even niet meer wat.) en daar achter moet ik de optie manual in toetsen.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn beknopte probleem.

mythfilldatabase --manual ?
Dat is voor mij het grootste probleem met Mythtv de EPG

Als  ik dat namelijk probeer runt het programma maar ik kan t nergens configure-en

Wat ik heb gedaan is nadat je voor de 1e keer de mythsetup hebt gedaan
geeft ie je de message "need to run mythfilldatabase --manual"
daarna krijg je een txt file te zien met information over TV_GRAB_*
(gelijk daarna krijg je ook een *sh te zien als je die weg klikt verdwijnt ook de txt file)
niet doen dus.
daarna TV_Grab_NL --configure --file <naam output> gedaan
dan ga je de te-checken kanalen opgeven
als dat gedaan is zou je met mythfilldatabase --manual de DB moeten kunnen vullen
en na een paar keer klooien (want dat is t uiteindelijk ) had ik eindelijk data in de EPG
ik heb eerst een paar keer ge-oefent op een winXP machine

Nu moet je nog de kanalen aan de EPG hangen en evt de frequenties ingeven.
helaas is dat me nog nooit gelukt in Mythtv.
Volgens mij kan je Mythtv automatisch de frequeties laten checken maar hoe je ze moet linken durf ik je niet te zeggen...

dus mocht iemand iets meer weten....?
Logged
Gary
Newbie
*
Posts: 11


« Reply #3 on: 31 July 2007, 18:35:35 »

Lijkt op xml tv waar je het over hebt, klopt dat? als dat zo is kan ik je wel weer verder helpen, heb veel zitten prutsen met MediaPortal en xmltv
Logged
fuecy
Jr. Member
**
Posts: 39


« Reply #4 on: 31 July 2007, 19:49:35 »

Waar ben je nu precies op zoek naar.
Je hebt 2 dingen. De tv frequenties (analoog / Digitaal)
en de tv gids (die met tv_grep_nl kan werken)


ow trouwens voor de tv gids kan je trouwens het beste dit scripje gebruiken.
http://graphics.tudelft.nl/~paul/grabber/
Logged

mythtvbackend @ gentoo -> amd64 X2 4200+ dual core, 4Gb ram, raid5
mythtvfrontend @ miniMyth-> via epia m10000,1Gb ram,CF,beamer
HarryD
Administrator
Full Member
*****
Posts: 98


« Reply #5 on: 31 July 2007, 21:44:04 »

ow trouwens voor de tv gids kan je trouwens het beste dit scripje gebruiken.
http://graphics.tudelft.nl/~paul/grabber/

Is Paul ook al member van deze community??!.... of moet hij nog op de hoogte gebracht worden ??! Smiley

Lijkt me dat Paul een goede aanvulling/invulling zou kunnen geven aan de voorziene op Nederlandse situatie gericht MythTV.nl image (naast andere partijen die we zouden kunnen benaderen Wink , maar das pas later).

Was er niet ook een NL grab van ene Wolf? (en is die al actief alhier Wink ?)

EEA misschien meer geschikt om uit te werken in het voorziene EPG subforum.
Logged
Paul
Newbie
*
Posts: 1


« Reply #6 on: 1 August 2007, 00:44:41 »

Ik kom alleen even rondkijken vermits ik vanuit Belgie niet al te veel info kan bekomen over MCE-like systemen en ik op zoek ben naar alternatieven voor MCE.
 
Logged
fuecy
Jr. Member
**
Posts: 39


« Reply #7 on: 1 August 2007, 09:48:17 »

ow trouwens voor de tv gids kan je trouwens het beste dit scripje gebruiken.
http://graphics.tudelft.nl/~paul/grabber/

Is Paul ook al member van deze community??!.... of moet hij nog op de hoogte gebracht worden ??! Smiley

Lijkt me dat Paul een goede aanvulling/invulling zou kunnen geven aan de voorziene op Nederlandse situatie gericht MythTV.nl image (naast andere partijen die we zouden kunnen benaderen Wink , maar das pas later).

Was er niet ook een NL grab van ene Wolf? (en is die al actief alhier Wink ?)

EEA misschien meer geschikt om uit te werken in het voorziene EPG subforum.


Volgens mij is dat wolf script al een tijd non-active
Logged

mythtvbackend @ gentoo -> amd64 X2 4200+ dual core, 4Gb ram, raid5
mythtvfrontend @ miniMyth-> via epia m10000,1Gb ram,CF,beamer
revival
Full Member
***
Posts: 50


« Reply #8 on: 1 August 2007, 20:17:32 »

Ik gebruik deze grabber http://www.addictivesoftware.net/index.php?option=content&task=view&id=3&Itemid=28,
onzettend snel omdat deze vooraf de zenderinfo van tvgids.nl plukt en via een (ftp?)server wordt binnengehaald.



Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!