MythTV.nl
8 August 2022, 15:43:19 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Klik hier voor een overzicht van de meest recente fourm postings.
Help mee te uit te groeien tot een noemenswaardige Nederlandse MythTV community en anderen ver te helpen met MythTV!

:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 on: 13 December 2012, 08:53:40 
Started by HarryD - Last post by jeroen94704
@revival: welk DVB C kaartje gebruik jij?

Ik weet niet wat Revival gebruikt, maar ik heb de HDHomerun van SilliconDust onder Linux aan de praat gegregen. Wel met TVHeadend, dus geen idee wat Myth hiermee doet.

 22 
 on: 12 December 2012, 13:24:57 
Started by a.appel - Last post by a.appel
Heb laatst weer een nieuwe installatie van MythBuntu moeten doen omdat mijn mobo gecrashed was. Bijna alles draait weer, behalve Mythfilldatabase. Die pakt ineens nog maar 4 dagen uit de tv gids. Ik draai mythfilldatabase gewoon vanuit m'n mythfrontend.
Ik heb bij MythfilldatabaseArguments geprobeerd:
--max-days 8
--graboptions "--max-days 8"
"--max-days 8"
Wie weet wat er moet staan, inclusief haakjes e.d.?

Ik weet dat ik het ook via een cron job kan doen, maar in principe blijft het probleem hetzelfde....

 23 
 on: 10 December 2012, 12:25:41 
Started by HarryD - Last post by henk
Met een server ad425pv3 moederboard en een 2 tB hdd draait de mythbackend. Tevens op de pci slot een extender met 2 dvb c kaarten. Suse 12.1 met een nieuw gecompileerde kernel. Draait momenteel goed. Via de server draait mythweb & ushare & minidlna via de xbox en de ps3 en samsung tv en de sumsung mobieltjes via wifi. Opnames alleen in normale video format.
Deze mappen staan geshared via mythopnames & muziek & downloads.
Via een extra computer amd 4 X en ati radeon hd 4300, suse 12.1 met eigen gecompileerde kernel een aparte dvbc pci kaart voor de mythfrontend en lirc control. Voor afspelen van opnames en kijken hd tv.
Alleen nog geen ati ondersteuning door mythtv gaat vervangen worden door een nvidea hd 610.
Je vindt elke keer verbeteringen in de hardware.
Software graag te zien in mythtv instellingen integratie welke in ushare en minidlna aanwezig zijn.
Mythtv geeft namelijk een mooi overzicht met beschrijving.
De menu's zijn alleen nog doelloos geordend. Net of je soms nog in windows rondzwerft.
Nu zijn er mogelijkheden die naar eigen zin te veranderen een mooie uitdaging en hobby.
Mythtv is een hobby voor gelijk gebruik ben je nooit tevreden er zijn zoveel mogelijkheden.


 

 24 
 on: 9 December 2012, 19:05:47 
Started by WebMaster - Last post by HarryD
Als ik in mijn profiel het onderschrift wil aanpassen worden alle letters automatisch verwijderd zodra ik ga typen.

Om te beginnen, je doet niets verkeerd!
Er is op grond van spamming en andersoortige onwenselijkheden het eea aangepast op de server instellingen zodat standaard geen eigen avatar meer ge-upload kan worden en geen signatuur meer geplaatst kan worden.
Indien nodig of (dwingend) wenselijk kan dit handmatig door forumbeheerder alsnog handmatig ingesteld worden met wat "kunst&knutselwerk".
Voor signatuur geldt eigenlijk min of meer het zelfde. De beargumentering dat signatuur van gebruiker bij posten van evt. problemen, of geboekte resultaten sneller inzicht geven in systeem config. ed. ter vergelijk is ook relatief daar wanneer gebruiker zijn systeem wijzigt en daarmee zijn signatuur dat alle "oude" postings ook de nieuwe signatuur krijgen hetgeen weer verwarring kan scheppen. Voor wat betreft dit laatste is het altijd wenselijk dat gebruikers in hun posting vermelden wat hun systeem configuratie is wanneer zij problemen melden (daar schort het helaas nog wel eens aan).
Misschien dat er met de afscherming van onwenselijkheden een tikkeltje is afgedongen op het "opleuken" van het geheel maar uiteindelijk is de inhoud van de postings het meest van belang.

 25 
 on: 9 December 2012, 15:35:28 
Started by HarryD - Last post by a.appel
Ik gebruik MythTV puur als digitale videorecorder, naast mijn mediaplayer.
Ik draai op een Via Epia EX1000 EG boardje (fanless), die ik ingebouwd heb in de kast van mijn oude CD speler. Past ie nog steeds goed bij mijn DVD speler en tuner/versterker uit dezelfde lijn.

Hoewel ik glasvezel met digitaal signaal heb, gebruik ik nog steeds mijn PVR500 van Hauppauge. Dubbele tuner, altijd makkelijk, 2 programma's tegelijkertijd op kunnen nemen. Enige nadeel is dat de kwaliteit iets minder is. Heb nog geen goeie DVB C card kunnen vinden, met dubbele tuner capaciteit, die direct werkt. Heb er wel twee, maar kreeg ze gewoon niet aan de slag.

@revival: welk DVB C kaartje gebruik jij?

 26 
 on: 9 December 2012, 12:54:02 
Started by HarryD - Last post by TD-er
Ooit begonnen met versie 0.16 en inmiddels een aparte backend en 1 frontend met versie 0.25. Die laatste heeft sinds dit jaar ook XBMC en MPD erop. Met de aanstaande XBMC 12 release wordt MythTV alleen als PVR op de backend gebruikt en de frontend gebruikt XBMC voor het afspelen van videos en recordings en MPD voor muziek. Het grappige aan dit geheel is dat het ooit een keer een probeerseltje was en direct door vrouwlief werd geadoreerd en als mission critical systeem in dit huishouden werd bestempeld.
Grappig.
Hier is MythTV ook al vrijwel meteen als mission-critical systeem bestempeld.
Downtime schedulen gaat echt heel moeizaam Wink

 27 
 on: 7 December 2012, 14:24:07 
Started by HarryD - Last post by joho500
Afgelopen jaren MythTV gebruikt. Vanwege de aanpassingen aan MythMusic in versie 0.25 ben ik voor de frontend overgestapt op XBMC. Inmiddels zit er in XBMC 12 beta2 (Frodo) standaard PVR-functionaliteit, die de koppeling met mythbackend voor LiveTV en opnames erg eenvoudig maakt.

Ik vind de frontend van XBMC mooier en handiger te bedienen dan die van MythTV. Wel jammer want ik was altijd erg te spreken over MythTV

Joost

 28 
 on: 6 December 2012, 17:41:17 
Started by HarryD - Last post by cinderella
Ik heb Windows MCE, maar ben daar eigenlijk niet tevreden mee, maar pogingen om myttv te gebruiken zijn gestaakt omdat ik het op een andere machine nooit aan de praat kreeg.
Ben nu echter bezig met Home Automation (OpenRemore.org) en ik ben er achter dat dat beter op een Linux doos draait. Als ik dat van de grond heb, ga ik opnieuw overwegen naar MythTV te kijke.

 29 
 on: 5 December 2012, 10:41:43 
Started by HarryD - Last post by ppoetsma
Ooit begonnen met versie 0.16 en inmiddels een aparte backend en 1 frontend met versie 0.25. Die laatste heeft sinds dit jaar ook XBMC en MPD erop. Met de aanstaande XBMC 12 release wordt MythTV alleen als PVR op de backend gebruikt en de frontend gebruikt XBMC voor het afspelen van videos en recordings en MPD voor muziek. Het grappige aan dit geheel is dat het ooit een keer een probeerseltje was en direct door vrouwlief werd geadoreerd en als mission critical systeem in dit huishouden werd bestempeld.

 30 
 on: 4 December 2012, 15:43:05 
Started by HarryD - Last post by revival
Mythtv draait op een htpc bij de tv.

Ik heb nu ik van Ziggo naar glasvezel ben gegaan, Mythtv ook maar eens opnieuw ge´nstalleerd.
DVB-C zonder alphacrypt en kaartje wat een genot, wel wat minder zenders.
Ik moet wel nog het een en ander opnieuw instellen, o.a. computer aan met afstandsbediening wake on Lan en mythweb met smartphone.
Maar daar moet ik nog eens een keer goed voor gaan zitten.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!