MythTV.nl

Hardware en bijbehorende software(drivers ed.) => Grafische kaarten (en onboard video) => Topic started by: HarryD on 17 February 2011, 16:25:44Title: Intel Sandy Bridge-igp-driver presteert (NOG) ondermaats op Linux
Post by: HarryD on 17 February 2011, 16:25:44
Topic vermeld nadrukkelijk NOG dus hopelijk snel verbetering voor dit moeie platvorm ;)
Natuurlijk heb je voor geen record prestaties nodig om een mooi en soepel spelende MythTV opstelling te hebben dus de negatieve berichtgeving is erg relatief  ;D
Al iemand ervaringen?

http://tweakers.net/nieuws/72687/intel-sandy-bridge-igp-driver-presteert-ondermaats-op-linux.html
Quote
ntels Linux-drivers voor de grafische kern in de Core i5 Sandy Bridge-processors presteren beduidend slechter dan de drivers die Intel voor Windows heeft uitgebracht. Ook ontbreekt een aantal functies in de Linux-drivers voor Sandy Bridge.

Bij het uitvoeren van de Lightsmark OpenGL-benchmark blijken de Windows 7-drivers een factor vier sneller dan de drivers voor het opensource-OS. Phoronix noemt dit opmerkelijk, omdat de propriėtaire Linux-drivers van Nvidia en AMD in beide OS'en vrijwel identieke prestaties laten zien.

Niet alleen stellen de prestaties van de Linux-drivers voor Intels nieuwe Sandy Bridge-processorserie teleur, de drivers beschikken ook over minder features dan de Windows-uitvoeringen.

Verdere details op http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_hd3000_winbuntu&num=1